Γρήγορη αναζήτηση

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΕΡΓ.Α.Σ. ΒΟΛΟΥ (Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση)



Για το εργατικό ατύχημα στη Β ΒΙΠΕ ΒΟΛΟΥ

Την Τρίτη 9/1/2018 στις 16:30 μ.μ. σημειώθηκε εργατικό ατύχημα στη Β ΒΙΠΕ Βόλου. Θύματα για ακόμη μια φορά δύο εργαζόμενοι ηλικίας 54 και 45 ετών  από έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας. Στην προσπάθειά τους να ζεστάνουν πίσσα σε πιεστικό καζάνι σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το υλικό και να τραυματίσει τους δυο εργαζόμενους. Ο 54χρονος σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και τα χέρια και ο 45χρονος ελαφρότερα στα χέρια.
Οι δύο τραυματίες, ελλείψει επιβλέποντος επιχείρησαν να μεταφερθούν με δικό τους μέσο στο νοσοκομείο, όμως δεν στάθηκε δυνατό λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων. Κάλεσαν βοήθεια, και ασθενοφόρο του Βελεστίνου τους μετέφερε στο νοσοκομείο Βόλου.
Ο ένας, λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων διαμετακομίσθηκε δια σωληνωμένος στη μονάδα εγκαυμάτων του Θριάσιου νοσοκομείου.
Το ατύχημα αυτό όπως και άλλα που έχουν συμβεί παλαιότερα σε πολλά εργοστάσια της Α και Β ΒΙΠΕ Βόλου, τα χρεώνονται η εργοδοσία, που φαίνεται ότι δεν έλαβε στην προκειμένη περίπτωση τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων της, αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες της κυβέρνησης που όπως φαίνεται δεν κάνουν τακτικούς και αποτελεσματικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις, όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος ατυχημάτων, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συχνά τέτοια σοβαρά αλλά και θανατηφόρα ατυχήματα.
Τέλος, ας το ακούσουν εργοδοσία και κυβέρνηση θέλουμε να γυρνάμε στις οικογένειές μας σώοι!