Γρήγορη αναζήτηση

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ- ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

44 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη

ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠ΄ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΕ-ΔΝΤ!
ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-ΕΕ-ΔΝΤ!

Η φετινή επέτειος της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου του ΄73 βρίσκει το λαό μας αντιμέτωπο με νέες αρπακτικές και επικίνδυνες απαιτήσεις των ιμπεριαλιστικών αφεντικών (ΗΠΑ και ΕΕ), σε μια σειρά μέτωπα (πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, στρατιωτικά). Αντιμέτωπο με τα επέκτεινόμενα μνημόνια ΕΕ-ΔΝΤ, με την συνεχιζόμενη και οξυνόμενη αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που βαθαίνει την εξάρτηση και την υποτέλεια. Με την πρόσφατη συμφωνία Α. Τσίπρα - Τραμπ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγραψε μια καινούρια σελίδα υποταγής στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές που ετοιμάζουν ένα χειρότερο, πιο φιλοπόλεμο τοπίο για τους λαούς, στην υπηρεσία των γεωπολιτικών τους σχεδίων στην περιοχή και του ανταγωνισμού τους με τους άλλους ιμπεριαλιστές (Ρωσία, ΕΕ, Κίνα).

Το πρόσφατο ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον Τράμπ, από τον οποίο απεκόμισε και το εγκώμιο ότι "κάνει καταπληκτική δουλειά"(!),παρήγαγε αποφάσεις και δεσμεύσεις στην κατεύθυνση να γίνει η χώρα ένα αναβαθμισμένο στρατιωτικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Το ταξίδι αυτό αποτέλεσε συνέχεια και προχώρημα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όλου του προηγούμενου διαστήματος απέναντι στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά των ΗΠΑ («τάξιμο» Βάσης στην Κάρπαθο ή στο Καστέλι, ανάλογες δραστηριότητες Καμένου και Κοτζιά, επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα, τριμερείς συμφωνίες με Ισραήλ, Κύπρο και Αίγυπτο). Ο Τσίπρας, εκπροσωπώντας τη ντόπια εξαρτημένη μεγαλοαστική τάξη και ευελπιστώντας για λογαριασμό της, μια καλύτερη μεταχείριση και «κατανόηση» απ΄ τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, τόσο σε σχέση με τις απαιτήσεις της ΕΕ και ιδιαίτερα της ιμπεριαλιστικής Γερμανίας, όσο και απέναντι στην ανταγωνίστρια μεγαλοαστική τάξη της Τουρκίας, υποτάχθηκε και αποδέχθηκε όλες τις αμερικάνικες απαιτήσεις. Κάποιες απ΄ αυτές έχουν ήδη διαφανεί. Σημαντική αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, νέα βάση στην Κρήτη, πυρηνικά στον Άραξο, αναβάθμιση της αμερικανοΝΑΤΟϊκής παρουσίας στη Λάρισα, αναβάθμιση του ΝΑΤΟϊκού στόλου στο Αιγαίο σε ανταγωνισμό με το ρώσικο ιμπεριαλισμό, σχέδια για βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, αγορά F-16, αγορά νέου πολεμικού εξοπλισμού… Όσο για τα λεγόμενα «ανταλλάγματα», αυτά είναι πενιχρά έως ανύπαρκτα Το ζήτημα του «χρέους», της αστικής τάξης, εμφανίζεται ότι δήθεν «δεν απασχολεί προς το παρόν», ενώ η ασφυκτική πίεση γι αυτό θα επανέλθει σε λίγο χρονικό διάστημα. Η λεγόμενη «ανάπτυξη» αποτελεί εκτός των άλλων το προπέτασμα για νέα ξεπουλήματα, και η λεγόμενη «επενδυτική δραστηριότητα» σχετίζεται κύρια με τον ενεργειακό πόλεμο των ΗΠΑ με τη Ρωσία, όπως δείχνουν και τα σχέδια για τους αγωγούς και τις «επενδύσεις» στη Βόρεια Ελλάδα, με τον αμερικάνο πρέσβη Πάιατ να επιδεικνύει έντονη σχετική δραστηριότητα.
Την ίδια στιγμή βρισκόμαστε προ των πυλών της λεγόμενης «τρίτης αξιολόγησης» των μνημονίων, με τα 95 προαπαιτούμενα, την οποία οι ιμπεριαλιστές ΕΕ και ΔΝΤ απαιτούν να έχει «κλείσει» μέχρι το τέλος του χρόνου, για ν΄ ακολουθήσουν… οι επόμενες! Εργασιακά, επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία και στη δυνατότητα οργάνωσης των εργαζομένων, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, ιδιωτικοποιήσεις, συνέχιση της αντι-ασφαλιστικής επίθεσης, αποτελούν κάποια απ΄ τα βασικά σημεία της.
Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία βλέπουν το παρόν και το μέλλον τους να διαγράφεται ολοένα και πιο δυσοίωνο. Η χώρα εμπλέκεται πολύ περισσότερο στα σχέδια των ΗΠΑ που γεννούν νέες εστίες πολέμου, πείνα, εξαθλίωση, προσφυγιά και μετανάστευση. Τα μνημονιακά δεσμά ΕΕ-ΔΝΤ γίνονται όλο και πιο βαριά. Τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, οι ίδιοι οι όροι ζωής των εργαζόμενων δέχονται συνεχώς νέες βολές απ’ την πολιτική του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα πλήττονται και ο δρόμος για την πολιτική της φασιστικοποίησης κρατιέται ανοικτός. Η απάντηση σ όλα αυτά, η πραγματική διέξοδος για το λαό και τη νεολαία βρίσκεται στις σημερινές και αυριανές αντιστάσεις και διεκδικήσεις τους. Στους αγώνες, τις απεργίες, στις διαδηλώσεις, στο να πάρουν τους αγώνες στα δικά τους χέρια, στο να συνολικοποιήσουν και να πολιτικοποιήσουν τις αντιστάσεις και τις διεκδικήσεις τους. Στην κατεύθυνση της συγκρότησης ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ενάντια στην πολιτική και τα σχέδια της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών. Ο δρόμος αυτός, που απαντά στα σημερινά και αυριανά προβλήματα του λαού αποτελεί και την καλύτερη τιμή στους αγωνιστές και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ- ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ!

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

Μ’ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!


Νοέμβρης 2017