Γρήγορη αναζήτηση

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Ένα πρώτο σχόλιο για τη συμφωνία στο Eurorgoup



Με τη συμφωνία στο τελευταίο Eurο-group, μια ακόμα σκηνή απ’ το δράμα του ελληνικού λαού ολοκληρώθηκε.
 Πιο σφιχτά δεσμά υποτέλειας γύρω απ’ το λαιμό του λαού μας έβαλε με την υπογραφή της η κυβέρνης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ!

Τη περασμένη Πέμπτη στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης έπεσαν τελικά οι υπογραφές για την ολοκλήρωση της λεγόμενης δεύτερης αξιολόγησης και αποφασίστηκε η καταβολή της δόσης των 8,5 περίπου δις. Το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης πανηγυρίζει για τη δήθεν μεγάλη επιτυχία της και όπως δήλωσε ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος, η Ε.Ε. απέδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς τους ευρωπαϊκούς λαούς. Πρόκειται για τη πιο μεγάλη απάτη που θα ακούσουμε από δω και μπρος απ’ τη κυβέρνηση της υποτέλειας των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Η πραγματικότητα για το λαό μας, για τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους είναι δραματικά πιο ζοφερή. Η δόση των 8,5 δις δεν αφορούν καθόλου το λαό. Τα χρήματα αυτά απ’ τη μια τσέπη μπαίνουν και απ’ την άλλη βγαίνουν, για να πληρωθούν τα χρέη που η άρχουσα τάξη δημιούργησε και στους εργαζόμενους μένουν δύο πράγματα. Η αύξηση του χρέους και τα πανωτόκια της δοσης, αλλά κυρίως τα δυσβάσταχτα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση και που θα μειώσουν δραματικά τις συντάξεις και τις υπόλοιπες αποδοχές των εργαζομένων, με τη μείωση του αφορολόγητου στις 5 περίπου χιλιάδες. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και αυτό με κανένα τέχνασμα και επικοινωνιακό κόλπο δεν μπορεί να αλλάξει!

Με τις τελευταίες δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων για την αλληλεγγύη της Ε.Ε., η κυβέρνηση Τσίπρα για μια ακόμα φορά έδειξε το πραγματικό της δουλικό πρόσωπο. Τη στιγμή που η πολιτική των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών διαλύει κάθε κοινωνικό δικαίωμα, τη στιγμή που μισθοί και συντάξεις μετατρέπονται σε επιδόματα φτώχειας, τη στιγμή που ο εργασιακός μεσαίωνας τσακίζει τους εργαζαζόμενους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δείχνει ωμά και ξεδιάντροπα το δουλικό της πρόσωπο. Το πρόσωπο της υποταγής, της ξενοδουλείας στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα είτε προς την Ε.Ε., είτε προς τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Ντροπή και αίσχος στους προσκυνημένους όπως θα έλεγε και ο μεγάλος αγωνιστής της επανάστασης του 21, Κολοκοτρώνης.
Απέναντι στη πολιτική αυτή του ραγιαδισμού, απέναντι στη πολιτική της φτώχειας και του ξεπουλήματος, μία μόνο μπορεί να είναι η απάντηση: Μαζικός παλλαϊκός αγώνας αντίστασης για να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων, για να σπάσουν τα δεσμά της εξάρτηση και της υποτέλειας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. –ΔΝΤ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.
 ΕΞΩ Η ΕΛΛΕΔΑ ΑΠΟ Ε.Ε.- ΝΑΤΟ- ΔΝΤ.