Γρήγορη αναζήτηση

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Μ-Λ ΚΚΕ: Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ

Στο πλευρό της αγωνιζόμενης φτωχομεσσαίας αγροτιάς
Για άλλη μια φορά οι ξωμάχοι του κάμπου βγαίνουν στους δρόμους, αντιμέτωποι με την κτηνώδη αντιλαϊκή-αντιαγροτική πολιτική των Μνημονίων και της ΚΑΠ, αντιμέτωποι με την πολιτική που επιτάσσουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και εφαρμόζει η δουλοπρεπής κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αυτή η καταστροφική πολιτική για τα αγροτικά νοικοκυριά και η απαξίωση των χρόνιων προβλημάτων της Γεωργίας-Κτηνοτροφίας-Αλιείας, συνεχίζεται για δεκαετίες και με κάθε κυβέρνηση.  Τώρα η ψευτοαριστερή κυβέρνηση Τσίπρα, έρχεται να βάλει τα τελευταία καρφιά στο φέρετρο της φτωχομεσαίας αγροτιάς που πλήττεται ιδιαίτερα και με την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ (αναδημοσίευση απ' την εφημερίδα ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ)

Στο Νταβός με την αφρόκρεμα της παγκόσμιας ολιγαρχίας

Η ετήσια Σύνοδος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη στο Νταβός, με κεντρικό θέμα της την 4η Βιομηχανική Επανάσταση! Το θέμα αυτό, με την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση να χτυπά τις οικονομίες του Πλανήτη, ακούγεται εντελώς παράταιρο. Ήδη, το ΔΝΤ παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα την τρίτη κατά σειρά υποβάθμιση των εκτιμήσεών του ως προς τους ρυθμούς αύξησης του παγκόσμιου ΑΕΠ, στοιχείο που πιστοποιεί τη συνέχιση της καπιταλιστικής κρίσης. Σε ανάλογες υποβαθμίσεις έχουν προχωρήσει και άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και αστικά επιτελεία.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Έφυγε απ' τη ζωή ο σ. Γιώργος Χούμπλης.

Έφυγε ξαφνικά απ' τη ζωή τη Κυριακή 17 Γενάρη, ο σ. Γιώργος Χούμπλης σε ηλικία 58 χρονών.
Ο σ. Γιώργος γέννημα θρέμα της Νέας Ιωνίας του Βόλου προδόθηκε απ' τη καρδιά του αναπάντεχα.
Γνήσιο παιδί της εργατικής τάξης δούλεψε όλα τα χρόνια στις φάμπρικες του Βόλου.
Από πολύ νέος συστρατεύτηκε με το εργατικό λαϊκό κίνημα και πήρε μέρος στους εργατικούς και δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας.
Μεσα απ' τους αγώνες κατάχτησε τις εμπειρίες εκείνες που τον οδήγησαν στη κατανόηση της ανάγκης για τη συγκρότηση του επαναστατικό της φορέα στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία και τη κοινωνική απελευθέρωση.
Ο σ. Χούμπλης απορρίπτοντας τη γραμμη του συμβιβασμού κια της υποταγής εντάχθηκε στο μαρξιστικό λενινιστικό κίνημα και ειδικότερα στις γραμμές του Μ-Λ ΚΚΕ και πάλεψε για τις ιδέες του. 
Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για την απώλεια του αγωνιστή των ιδανικών του σοσιαλισμού και κομμουνισμού. 
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τη γυναίκα του Μαρία και τα παιδιά του.
Σύντροφε Γιώργο καλό σου ταξίδι!
      
                    

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Λ.Α.-Α.Α.Σ. για ασφαλιστικό

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εξαπολύει μια σφοδρή επίθεση κατά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Υλοποιώντας το τρίτο μνημόνιο που επέβαλε μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, με την διαδοχική ψήφιση εφαρμοστικών νόμων με τα προαπαιτούμενα που υπαγορεύουν ΕΕ και ΔΝΤ, η κυβέρνηση Τσίπρα επιχειρεί τώρα να καταφέρει το τρίτο και πιο σκληρό πλήγμα σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Με το σχέδιο που παρουσίασε για την κοινωνική ασφάλιση, μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την περικοπή στων συντάξεων που πέρασε από τις αρχές φθινοπώρου, επιδιώκει την κατεδάφιση του εναπομείναντος συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης που θα τσακίσει τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές παροχές. Ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και συνεχίζει την αντιασφαλιστική πολιτική τους.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ. Συμβολή στο διάλογο.


Στο δρόμο της ασίγαστης λαϊκής πάλης και της ανασυγκρότησης του αριστερού
και κομμουνιστικού κινήματος
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή σε ένταση και  διάρκεια επίθεση.Μια γενικευμένη επίθεση  πρωτοφανούς σκληρότητας που ξεκίνησε με το πρώτο μνημόνιο, το Μάη του 2010 από το ΠΑΣΟΚ, για να πάρει στη συνέχεια τη σκυτάλη η ΝΔ το 2012, επιβάλλοντας το δεύτερο μνημόνιο και να συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την επιβολή του τρίτου μνημονίου το περασμένο καλοκαίρι. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού πέρασε το τρίτο βάρβαρο μνημόνιο, τους εφαρμοστικούς νόμους και τα προαπαιτούμενα, υπηρετώντας πειθήνια τις προσταγές των ιμπεριαλιστών  για απαρέγκλιτη τήρηση των μνημονιακών  δεσμεύσεων, τώρα επιδίδεται  σε μια θρασύτατη προπαγάνδα και εμφανίζεται να “διαπραγματεύεται σκληρά” για το ασφαλιστικό, εμπαίζοντας και εξαπατώντας το λαό.