Γρήγορη αναζήτηση

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πανελλαδική παρέμβαση της Λ.Α.-Α.Α.Σ.

Με το λαό στους δρόμους, ενάντια στη νέα συμφωνία υποταγής!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή που υποτίθεται ότι θα άλλαζε τα δεδομένα και θα υπηρετούσε τα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα, κάνει ό, τι περνάει από το χέρι της προκειμένου σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία να διατηρηθεί η κινηματική απραξία, να συντηρούνται οι λαϊκές αυταπάτες για το χαρακτήρα της ΕΕ και του ΔΝΤ, και να αποφευχθεί η παραμικρή εμπλοκή. Με το λαό στο περιθώριο, απλό θεατή των εξελίξεων, συνεχίζεται η κυβερνητική επιδίωξη μιας συμφωνίας με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Και ο λόγος είναι ότι η συμφωνία που ετοιμάζεται είναι μια συμφωνία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών, μια συμφωνία αντιλαϊκή, που θα φορτώσει νέα βάρη στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση ΕΡΓΑΣ για τον Ασπρόπυργο



ΕΡΓΑΣ
Εργατοϋπαλληλική αγωνιστική  Συσπείρωση
ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
      Έχασε τη μάχη για τη ζωή και τρίτος εργάτης μετά την έκρηξη της 8 του Απρίλη στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Πρόκειται για τον 27χρονο Αντώνη Αβράμπου που τελικά έφυγε απ’ τη ζωή μετά από παρατεταμένη παραμονή στην εντατική του νοσοκομείου. Έτσι μετά τον Μπάμπη Δευτεραίο και τον Ντελιλάι Ραμαντάν και τρίτος εργάτης πλήρωσε την εγκληματική αδιαφορία της εργοδοσίας, ενώ  τρεις  ακόμα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΕΓΚΛΗΜΑ: ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ


ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Αυτό που όλοι φοβόμασταν δυστυχώς έγινε πραγματικότητα: δύο από τους έξι τραυματίες συναδέλφους μας που κάηκαν ζωντανοί στο φριχτό περιστατικό της Παρασκευής 8 Μάη είναι νεκροί. Ο Μπάμπης Δευτεραίος, χειριστής στα ΕΛ.ΠΕ. και ο Ντελιλάι Ραμαντάν, τεχνίτης σε εργολάβο που είχε αναλάβει μέρος των εργασιών στα πλαίσια της γενικής συντήρησης του διυλιστηρίου, έπεσαν θύματα του εργοδοτικού εγκλήματος στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Δυο ακόμα εργαζόμενοι των ΕΛ.ΠΕ. δίνουν τη μάχη στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ και οι υπόλοιποι δύο που νοσηλεύονται σε καλύτερη κατάσταση δίνουν σκληρό αγώνα για να αντιμετωπίσουν τα εκτεταμένα εγκαύματα. Θρήνος και οργή πλημμυρίζει ολόκληρη την εργατική τάξη και το λαό.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

100 ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

100 ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 16/5/2015

100 μέρες ταχύτατης προσαρμογής στις προσταγές ΕΕ - ΔΝΤ
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την παρουσίαση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης ή αλλιώς του προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας που έγινε στη Θεσσαλονίκη δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, πρόγραμμα το οποίο θα εφαρμόζονταν αμέσως μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Καταγγελία της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ. καταγγέλλει την βίαιη και τρομοκρατική σύλληψη 13 Τούρκων αγωνιστών σε όλη την Ευρώπη (7 στη Γερμανία, 4 στην Ελλάδα, 1 στην Ελβετία και 1 στη Γαλλία) το διάστημα 15-18 Απρίλη. Οι Τούρκοι αγωνιστές, έχουν υποστεί συλλήψεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια από το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας που έχει θέσει εκτός νόμου κάθε αριστερή οργάνωση, κάθε αγωνιστή που αντιστέκεται στην καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΕΡΓΑΣ ΒΟΛΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΕΡΓΑΣ
Ε    Εργατοϋπαλληλική αγωνιστική  Συσπείρωση
Εργαζόμενοι, άνεργοι.
 Καθημερινά μαθαίνουμε ότι και άλλοι συνάδελφοί μας έχασαν το μεροκάματο τους, και άλλοι συνάδελφοι έμειναν απλήρωτοι απ’ την εργοδοσία με διάφορα προσχήματα. Πιο παλιά ήταν οι εργαζόμενοι στον Φιλίππου (ΦΑΓΕ), στην χαλυβουργία Μάνεση, στον ΙΜΑΝΤΑ  τώρα στο Κιολεϊδη και όχι μόνο. Πρέπει όλοι μας να αναρωτηθούμε τους λόγους που υπάρχει αυτή η παρατεταμένη επίθεση προς όλη την εργατική τάξη αλλά και όλους τους εργαζόμενους που έχουν ακόμα μείνει.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ



Σε δεινή κατάσταση δεκάδες εργαζόμενοι στο Βόλο.
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη στη πόλη του Βόλου και γενικότερα στο νομό Μαγνησίας. Τελευταία κρούσματα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας εμφανίστηκαν σε τουλάχιστον δύο επιχειρήσεις.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ






 


Στις 9 Μάη 1945, με «Διάγγελμα προς το λαό», ο Στάλιν διακήρυσσε: «ήρθε η ιστορική μέρα της οριστικής συντριβής της Γερμανίας, η μέρα της μεγάλης νίκης του λαού κατά του γερμανικού ιμπεριαλισμού».
Τη νύχτα της 8 προς 9 Μάη 1945, υπογράφονταν η άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας. Λίγες μέρες νωρίτερα, ο σοβιετικός στρατός καταδιώκοντας το ναζιστικό τέρας ως τη φωλιά του, καταλάμβανε το απόγευμα της 30 Απριλίου τη γερμανική Βουλή στο Βερολίνο (Ράιχσταγκ) και ύψωνε στη στέγη του Ράιχσταγκ την κόκκινη σημαία.